דיני נזיקין
דיני הנזיקין הם תחום משפטי נרחב, אשר עוסק בפיצוי בעקבות נזקים שנגרמו לגוף או לרכוש.
משרדי עוסק בנזקי גוף ונפש אשר נגרמו כתוצאה מתאונה, רשלנות רפואית או אירוע מזיק אחר.
המקרים הנפוצים הם בעיקר תאונות דרכים, תאונות עבודה ותאונות אישיות, אשר בעקבותיהן נגרמה פגיעה גופנית או נפשית.
בנוסף עוסק המשרד בתביעות המבוססות על פוליסות ביטוח, כגון אובדן כושר עבודה וסיעוד, לרוב במקרים בהם חברת הביטוח מסרבת לשלם את כל תגמולי הפוליסה או משלמת רק את חלקם.
אלו הם התחומים בהם עוסק משרדי
- תאונות דרכים
- תאונות עבודה - רשלנות מעסיק
- תאונות עבודה - המוסד לביטוח לאומי
- תאונות אישיות
- תאונות תלמידים
- רשלנות רפואית
- אובדן כושר עבודה
- סיעוד
נפגעת? אשמח לעזור!
הליווי המשפטי
חשוב להתחיל בתהליך הליווי והייצוג המשפטי כבר בשלב מוקדם שלאחר הפגיעה, משום שמטרת הליווי היא למקסם עד כמה שניתן את הפיצוי שתקבלו בעקבות הפגיעה שארעה לכם.
התהליך מתחיל בפגישת ייעוץ במשרדי. במסגרת הפגישה נשוחח על המקרה, נעיין במסמכים הרפואיים, נבין את הנסיבות העובדתיות והמשפטיות של האירוע, ואתן לכם הסבר מקיף לגבי שלבי ההליך המשפטי.
בנוסף, אדריך אתכם לגבי התיעוד הרפואי שעליכם להעביר בהמשך וכן המלצה לפנות להמשך טיפול רפואי או בדיקות שמתאימות לפגיעות שלכם.
קבלת ליווי משפטי בסמוך לאחר האירוע היא חשובה, משום שפעמים רבות נפגעי תאונות סובלים "בשקט" ולא פונים לקבל טיפול מתאים, מסיבות שונות. לעיתים מגיע אלי לקוח שמספר שכואב לו מאוד, אך הוא מחכה לתור בפיזיותרפיה שנקבע לעוד שלושה שבועות.. במקרה כזה למשל, אמליץ שלא להמתין אלא להיעזר בטיפול פרטי או טיפול מסוג אחר, על מנת שהנזק לא יתקבע בגופו והוא לא יסבול לחינם.
כמו כן, לעיתים קרובות במהלך הליווי מתגלים נזקים נוספים שנגרמו כתוצאה מהתאונה או האירוע, ולפעמים כאלו שכלל לא חשבתם עליהם שקשורים למקרה. לכן חשוב להקפיד לשתף אותי בכל מה שקורה ולהעביר לי מסמכים רפואיים, הפניות לבדיקות, קבלות וכל מסמך רלוונטי.
הייצוג המשפטי
במרבית המקרים ההליך המשפטי מתנהל אל מול חברת ביטוח, אך לא תמיד. כמובן כל מקרה והנסיבות המיוחדות שלו.
כמו כן ישנם תיקים בהם ניתן לקבל פיצוי ממספר גורמים, למשל בתאונת עבודה שארעה כתוצאה מהתרשלות המעסיק. במקרה כזה ניתן יהיה לקבל פיצוי כספי מחברת הביטוח (פוליסת חבות מעבידים), המוסד לביטוח לאומי (כנפגע עבודה) ואף מפוליסת תאונות אישיות פרטית (אם אין החרגה בפוליסה).
הייצוג המשפטי מתחיל בפניה אל חברת הביטוח או הגוף שאחראי לנזק. לעיתים נדרשת השלמת מסמכים רפואיים או אחרים ואף בדיקה רפואית ע"י מומחה רפואי מטעמנו ו/או רופא מטעם חברת הביטוח.
בהמשך ההליך מול חברת הביטוח או הגורם האחראי, מתקיים בד"כ משא ומתן לקבלת פיצוי כספי עבור הנזקים שנגרמו.
במקרה שהמו"מ לא מצליח, תוגש תביעה לבית המשפט. לאחר הגשת התביעה, ניתן להמשיך ולקיים משא ומתן, ואכן רוב תיקי הנזיקין מסתיימים בפשרה כזו או אחרת. אך ישנם גם תיקים שמתנהלים תקופה ממושכת בבית המשפט עד למתן פסק דין.
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי, כרוכות בבדיקה ע"י הועדה הרפואית, אך הן דורשות ליווי והדרכה מתאימה ומדוייקת למצבכם, על מנת שתקבע נכות רפואית הולמת לנזק שנגרם. על החלטת הועדה הרפואית ניתן לערער לועדה רפואית עליונה. כמו כן, על החלטת הועדה העליונה ניתן להגיש כתב ערעור לבית הדין האיזורי לעבודה, בשאלה משפטית בלבד (למשל אם נפל פגם בתהליך קבלת ההחלטה של הועדה העליונה).